Okuma Listesi, 2017nin Ardından, 2018e Doğru

2018’e Doğru | Sıradaki Kitaplar

17.08.2021
2018’e Doğru | Sıradaki Kitaplar

2017’de yayımladığımız çeşitli kitaplara göz attıktan sonra bizi bekleyen yeni seneye dönüyoruz. 2018’de dünya edebiyatından, Türk edebiyatından, klasiklerden, düşünce dizisinden birçok heyecan verici kitap okurlarımızla buluşacak. Fazla sürpriz bozmak istemediğimiz için, önümüzdeki yıl yeni kitaplarını yayımlayacağımız yazarlardan küçük bir seçkiyi sizlerle paylaşıyoruz.

 

Ahmet Tulgar

Yazar, Trajik Nüans’tan sonra yeni bir öykü kitabıyla ocak ayında okurlarla buluşacak.

 

Ayfer Tunç

Dünya Ağrısı’nın ardından, uzun bir aradan sonra Ayfer Tunç’a yeni bir romanla kavuşuyoruz.

 

Oya Baydar

Oya Baydar, 2016’da çıkan deneme kitabından sonra bu sefer çarpıcı ve sürükleyici bir romanla aramızda.

 

Faruk Duman

Romanlarıyla, öyküleriyle, deneme kitaplarıyla tanıdığımız Faruk Duman da uzunca bir aradan sonra yeni öykülerini yayımlıyor.

 

Ertuğ Uçar

2017’de hem Gece Yolculuğu hem Woolf’un İzinde’yle okurlarla buluşan Ertuğ Uçar’ın 2018’de de iki kitabı yayımlanacak: Dünyayı Seyretmek İçin Bir Yer’in yeni baskısı ile yepyeni bir kitap.

 

Halid Ziya Uşaklıgil

Edebiyatımızın usta isimlerinden Halid Ziya Uşaklıgil’in geçtiğimiz yıllarda Mai ve Siyah, Aşk-ı Memnu, Bu muydu? ile Ferdi ve Şürekâsı adlı eserlerini yayımlamıştık. Halid Ziya  kitaplığımızı 2018’de özel bir öykü derlemesiyle genişletiyoruz.

 

Doris Lessing

Nobel Ödüllü yazar Doris Lessing’in bütün öykülerini yayımlamaya, Jack Orkney’nin Günaha Çağrısı’yla devam ediyoruz.

 

Roald Dahl

Çocuk kitaplarıyla tanınan Roald Dahl bu sefer yetişkinler için iki kitapla karşımızda. Oswald Amcam ve Öptüm Seni kitaplarını katıla katıla gülerek okuyacaksınız.

 

Julio Córtazar

Aralık ayında bütün öykülerinin ikinci cildi, Ayak İzlerinde Adımlar’ını yayımladıktan sonra 2018’de iki farklı Córtazar eseri yayımlıyoruz.

 

Roberto Bolaño

Bu yıl dört eserini yayımladığımız Roberto Bolaño’nun külliyatına 2018’de Vahşi Hafiyeler ile 2666’nın tekrar baskısı ve Türkçeye ilk defa çevrilecek bir romanla devam ediyoruz.

 

Düşünce Dizisi

2017’de genişleyen Düşünce dizimize önümüzdeki yıl Louis Althusser, Zygmunt Bauman, Terry Eagleton ve Carlo Rovelli gibi yazarın yeni çalışmaları ekleniyor.

 

 


Diğer Blog Yazıları

Tümünü gör